Barrisol Lights Up Topshop Wellington

with Stretch Master Ceilings01 July 2017

Interior|

Stretch Master Ceilings, New Zealand's sole importers and installers of Barrisol products, recently installed a series of translucent, backlit panels for the new Topshop store in Wellington's CBD.

Following the specification for Topshop stores worldwide, the Wellington store features a neutral palette of white and beige that allows the clothing and bold promotional material to take centre stage. The use of translucent Barrisol ceiling panels with backlighting serves to brighten the space, while also creating a point of interest in the store's design.

A large circular panel was specified for the upper level of the store, while triangular shapes were specified to frame the ground level stairways and escalators. The frames for the bespoke lightboxes were built by contractors and then measured by the Barrisol team to ensure a perfect fit for the Barrisol stretch ceiling panels. Barrisol specialists installed both the lighting and the cut-to-measure translucent panels on site, providing a slick finish.

"The lighting was specifically done for the Barrisol, so there's no striping effects underneath the light," explains Chris Ramsey, Managing Director of Stretch Master Ceilings. "With lighting, we offer the whole package — we know what fits and what doesn't and we source the lights that we know work well with the product to achieve the best result."

Ramsey adds that the quality of light achieved with backlit Barrisol makes it ideal for retail applications. "It's such an even light throughout the shop. In a retail store, it's perfect." The flexibility of the Barrisol panels also means that much larger join-free shapes can be created than with other translucent ceiling options. "There's no other product around other than a stretched ceiling where you can have one big luminous light," says Ramsey.

For Topshop Wellington, the benefits of Barrisol stretch ceilings are clear, with the backlit ceiling panels providing even light and a bright and edgy feature for the new store.

comments powered by Disqus